A cégkivonatok típusai

A cégkivonatok típusaiA cégkivonat a céges ügyintézés egyik alapvető dokumentuma, szinte minden céges ügyintézéshez, hivatalos teendőkhöz szükség lesz cégkivonat beszerzésére valamilyen formátumban. Bejegyzésünkben a cégkivonatok típusait fogjuk bemutatni, hogy el tudd dönteni, melyik formátumra, típusra lesz szükséged.

Ingyenes cégkivonat

Az ingyenes cégkivonatért nem kell fizetni, de hivatalos ügyintézéshez valószínűleg nem lesz megfelelő, általában csak tájékozódáshoz, tájékoztatáshoz használható. Elektronikus formában is beszerezhető, így könnyen, gyorsan letölthető.

Hiteles cégkivonat

A friss, éppen aktuális adatokat tartalmazza, beszerezhető papír alapon és elektronikus formában is. A cég adatainak ellenőrzésére tökéletes, hivatalos ügyek intézéséhez azonban gyakran nem elegendő.

E-hiteles cégkivonat

Hasonlóan a hiteles cégkivonathoz, a friss adatokat tartalmazza, azonban csak elektronikus formában használható. Ennek oka, hogy elektronikus aláírással van ellátva, azzal van hitelesítve, amely aláírás kinyomtatva elveszik. Olyan ügyintézéshez (pl. banki ügyintézéshez) használható, amely teljesen elektronikusan történik.

Közhiteles cégkivonat

A közhiteles cégkivonat a banki és a pályázati ügyintézés elengedhetetlen dokumentuma. Kizárólag papír alapon, fizikai formában igényelhető, közjegyző adja ki, lepecsételten és aláírtan. Igényelni ugyan lehetséges az interneten is, de akkor is futárszolgálattal, postai úton, személyesen fogod kézhez kapni.