Mitől függ a honlapkészítés ára?

Mitől függ a honlapkészítés ára?A mai világban szinte minden cégnek, vállalkozásnak szüksége van saját honlapra, ha ügyfeleket szeretne szerezni, ha maximalizálni szeretné bevételeit. A honlapkészítés ára azonban az ingyenestől a több százezer forintig is terjedhet, így oda kell figyelni, mielőtt belevágnál. Lássuk, mitől függ a honlapkészítés ára.

A legolcsóbb az ingyenes honlap készítése, az ilyet saját magadnak kell elkészíteni. Az ilyen weboldalaknak az előnye természetesen az ára, de ezért legtöbb esetben alacsonyabb minőséget, kevesebb funkciót kapsz. Érdemes inkább egy profi honlapkészítőt megbízni a weboldal elkészítésével, hosszú távon jobban megéri, mint saját magadnak elkészíteni.

A profi honlapok ára között is lehetnek jelentős különbségek. Ezek a különbségek általában a szükséges funkciókon alapulnak. Az egyedi design az egyik olyan igény, amely emelni tud a költségeken. Egyedi weboldal designra azonban szükség van, ne akarj úgy járni, hogy a honlap látogatói felismerjék weboldalad kinézetét másik helyről.

Szintén emelni fog az elkészítés árán, hogy hány aloldalra lesz szükséged. Minél több aloldal, annál bonyolultabb az oldal elkészítése.

Hasonló a helyzet a funkciókkal is. Általában a weboldalakon egy kapcsolat űrlap, egy hírlevél feliratkozás szokott lenni. Ezek ma már alapvető funkciónak számítanak, sok helyen felárat sem kell fizetni értük. Az olyan egyedi funkciók, mint pl. az egyedi megrendelő űrlap, vagy a szállásfoglalási naptár azonban gyakran teljesen egyedi funkciók, így meg kell fizetni lefejlesztésüket.