Miért érdemes Harkányban nyaralni?

Miért érdemes Harkányban nyaralni?Harkány hazánk egyik kedvelt üdülővárosa, köszönhetően elsősorban a gyógyvíznek, valamint a helyi is környékbeli látnivalók sokaságának. A http://www.harkanytravel.hu/ utazási iroda segítségével a következő programok, látnivalók közül válogathatunk.

Harkány fő attrakciója természetesen a helyi Gyógy- és Strandfürdő. A vendégeket gyógyászati és wellness kezelések, gyógymedencék, szaunavilág, jacuzzi, élménymedencék várják. A nyári időszakban a strandolás mellett éjszakai fürdőzések, rendezvények várják az ide látogatókat.

Harkánytól nem messze van Pécs városa, számos látnivalójával. Itt található a Pécsi Székesegyház, melynek eredete egészen a római birodalom korába nyúlik vissza, ugyanis a mai altemplom alapfalait a IV. század végén rakták le. Népszerű látnivaló még pl. a Széchenyi tér, közepén Gázi Kászim pasa dzsámijával szimbóluma a hódoltságnak, a kereszténység diadalának és a hitvitákat mára feledtető vallási türelemnek. Sokan keresik fel a Zsolnay Kulturális Negyedet, amely az Európa Kulturális Fővárosa program legjelentősebb fejlesztéseként jött létre a Zsolnay Gyár leromlott állapotú és műemlék épületeinek felújításával.

A Harkányban nyaralóknak érdemes meglátogatni Siklóst és környékét is. Siklóson elsősorban a vár az, amely a turistákat vonzza, a közeli településeken (Máriagyűd, Nagyharsány, Szaporca) pedig további látnivalókat tekinthetünk meg.