Lézeres látásjavítás hasznos információk

Lézeres látásjavítás hasznos információkAz emberek többsége utánajár a rendelkezésre álló információknak, amikor egy olyan komoly és költséges kezelésre vállalkozna, mint a lézeres szemműtét. Lássunk néhány gyakori kérdést és választ a lézeres szemműtétekről.

Hosszú távon biztonságos a kezelés?

Lézeres szemműtétet az emberek örökre, de legalábbis több tíz évre végeztetnek. Az első lézeres kezelést több mint 20 éve végezték, és azóta nem jelentkeztem még negatív hatásai.

Hogyan működik az alkalmassági vizsgálat?

A folyamat az alkalmassági vizsgálattal kezdődik, melyre előre időpontot kell kérni. Mivel a vizsgálat kb. 2 órát vesz igénybe, valamint előtte mellőzni kell a kontaktlencse viselését is, így nem lehet csak úgy beállítani időpont nélkül egy vizsgálatra. A vizsgálatra a TB-kártya mellett hozni kell minden korábbi szemészeti, belgyógyászati leletet, valamint az esetleges orvosi beutalót is. A vizsgálathoz pupillatágításra van szükség, ami miatt magára a lézeres szemműtétre várni kell, nem lehet az alkalmassági napján elvégezni.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Maga a szemműtét mindössze néhány percig tart, bármelyik típusú kezelést is választjuk. A klinikán néhány órát kell csak eltölteni, FEMTO és LBV olvasószemüveg-kezelés után 1-2 nap pihenés után lehet dolgozni. PRK kezelés után 7-10 nap pihenés szükséges.

Melyik évszak a jobb választás kezelésre?

Szemészeti szempontok alapján teljesen mindegy, hogy mikor végzik a kezelést, azt az időszakot választhatjuk, amely életvitelünk szempontjából jobban megfelel számunkra.