Pár éves korban érdemes már idegen nyelvet tanulni

Pár éves korban érdemes már idegen nyelvet tanulniÁltalában a második nyelv tanulása gyerekeknél óvodás, kisiskolás korban kezdődik meg, azonban érdemes már akár a magyar nyelvvel együtt tanítani a gyerekeket valamilyen idegen nyelvre is, ugyanis sokkal egyszerűbb ebben a korban nyelveket tanulni, mint később.

Általánosságban is elmondható, hogy manapság már nem olyan nehéz nyelveket tanulni, mint régebben, ugyanis a tudósok folyamatosan tanulmányozzák a nyelvtanulás folyamatát, és olyan megoldásokat dolgoznak ki, melyek megkönnyítik a tanulást. Egy ilyen megoldás a nyelvtanulás meseolvasással, amely a nyelvtanulást a kisgyerekek egyik kedvenc időtöltéséhez kapcsolja, a mesék hallgatásához.

Gyerekkorban az agy úgy működik, hogy a lehető legtöbb információt fogadja be, különösen a nyelvekre, beszédre való tekintettel. Emiatt a lehető legfiatalabb korban érdemes már a gyerekekhez minden olyan nyelven beszélni, melyeket szeretnénk, ha megtanulnának.

A gyerekek beszédére jellemző, hogy egyszerűbb mondatokat, kevesebb szót használnak, mint a felnőttek, így ebben a korban kevesebbet kell tanulniuk. Amit ekkor megtanulnak, az azonban kiváló alap lesz későbbi életük, nyelvtanulásuk folyamán, pont, mint ahogy a magyar nyelv tanulása esetén is működni szokott.

Gyerekkorban a több nyelv tanulásából, ismeretéből lehet keveredés, de ez folyamatos agyi működést és javuló problémamegoldó képességet fog eredményezni a gyerekek számára. Ezt aztán később a mindennapokban fel tudják használni.