A lézeres szőrtelenítés lépései

A lézeres szőrtelenítés lépéseiA lézeres szőrtelenítés népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre többen választják ezt a fajta szőrtelenítési eljárást, ugyanis ez jelenti a leghosszabb szőr nélküli időszakot. A kezelések előtt érdemes megismerkedni a lézeres szőrtelenítés menetével, lépéseivel, hogy tudd, hogy mire számíts.

A lézeres szőrtelenítés első lépése mindenképpen a konzultáció, különösen akkor, ha még nem vállalkoztál korábban ilyen kezelésre, kezeléssorozatra. A konzultáció során felmérik az egészségi állapotodat, ha van valamilyen betegséged vagy gyógyszert szedsz, akkor ezt meg kell osztani a szakemberrel, vannak ugyanis olyan betegségek és készítmények, melyek mellett nem lehet lézeres szőrtelenítést végezni. Szintén a konzultáció során kerül meghatározásra a bőrtípus, valamint a szőrszálak színét és megvizsgálják, ezek ugyanis hatással vannak a kezelésre.

Ha minden megfelelő, akkor következhet a kezelésre történő előkészülés. Ennek során a szakember előkészíti a bőrfelületet, megtisztítja, letakarja az anyajegyeket, hogy azokat ne érje a lézer. Emellett megtervezi a kezelések menetét.

Ezt követően következhet maga a kezelés. A lézeres szőrtelenítéshez a szakembernek és neked is védőszemüveget kell viselni, ezzel lehet ugyanis a szemeket óvni a lézerfénytől. A kezelés ideje a szőrtelenítendő területtől függ, minél nagyobb a terület, annál több ideig tart a kezelése.