Mire jó a légtisztító készülék?

Mire jó a légtisztító készülék?Egyre több otthon és irodai helyiség működéséhez tartozik hozzá a légtisztító berendezés. De miért is használják egyre többen ezt a készüléket?

Ahogy a neve is mutatja, a légtisztító készülék feladata a levegő tisztítása. Ugyan szabad szemmel nem látható, de a benti levegőben is rengeteg porszem és egyéb részecske található, akkor is, ha naponta takarítunk. A légtisztító ezeket a levegőben található szemcséket szűri ki működése közben.

A légtisztítók valamilyen szűrővel vannak ellátva, ez az, ami a levegő tisztítását végzi. Az egyik legnépszerűbb szűrő a HEPA szűrő. A HEPA szűrő egy minősítési vizsgálaton kell, hogy átessen, ami biztosítja a megfelelő működést. Ezek a szűrők a levegőben található szennyeződések több mint 99%-át kiszűrik, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb eredményt kapjuk, ha ilyen légtisztítót választunk.

A légszennyezés csökkentésének több pozitív egészségügyi hatása is van. Az egyik ilyen hatás, hogy csökkennek az allergiás tünetek. Ennek az oka, hogy rengeteg pollen és allergén található a levegőben. Ha ezeket nem szűrjük ki, akkor otthon a négy fal között folyamatosan lélegezzük be őket, így folyamatosan tudnak allergiás tüneteket okozni.

A levegőben található szennyeződések hatására az alvás minősége is romolhat, mert nem tiszta levegőt lélegzünk be, hanem a szennyezettet. Nem csak alváskor, hanem máskor is probléma lehet a levegő magasabb szén-dioxid szintje, amit szintén orvosolni lehet légtisztítóval.